اسکوتر معلولین یکی از مهم ترین ابداعات بشر برای کمک به معلولین و سالمندان می باشد که کاربردهای بسیار زیادی برای آن ها در بیرون از منزل دارد. اما این وسیله دقیقا چه کاری انجام می دهد و چه ویژگی هایی دارد؟
در این قسمت از مقاله های آویژه در می خواهیم شما را با این وسیله ی پرکاربردی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
اسکوتر معلولین چیست؟
اسکوتر حرکتی وسيله ای کمک حرکتی، مشابه ويلچر برقی است. اسکوتر برای افرادی در نظر گرفته شده است که از نظرحرکتی ناتوان است، به سختی می تواند راه برود و برای انجام کارها نیاز به کمک دیگری دارد .اسکوتر حرکتی شامل یک صندلی سوار بر۳ الی ۵ چرخ، صفحه ای تخت و يا جا پايـی برای قرار گرفتن پاها و فرمانی در جلو که هدایت چرخ ها و صندلی ها را برعهده دارد. نیروی محرکه ی اسکوتر را یک موتور الکتریکی با انرژی باتری که توسط خود اسکوتر حمل می شود تامین می کند.
اسکوتر برقی بیمار در بازار با نامهای مختلفی شناخته می شود. اسامی همچون چرخ برقی معلولین، اسکوتر هوشمند، ماشین برقی معلولین، اسکوتر چهارچرخ برقی. در واقع این دستگاه از نظر ظاهری شبیه به ویلچر است که در حالت عادی شامل 2 الی 3 چرخ است. که یک صندلی روی آن واقع شده است.
اساسا رو به روی صندلی یک فرمان دیده میشود که در جهت دادن و یا هدایت کردن اسکوتر برقی به بیمار کمک میکند. اسکوتر برقی دارای باتریهایی است که میتوان در صورت خالی شدن، آنها را شارژ نمود. اساسا باتریهای این ماشین برقی معلولین از نوع لیتیومی هستند. که از اتصال چندین سلول به سری به وجود میآیند. رایجترین آنها نوع 20 سلولی با ولتاژ خروجی 36 ولت است. و به راحتی میتوان آنها را تعویض کرد.
بیمارانی که از اسکوتر برقی استفاده میکنند. میتوانند به راحتی تعادل خود را حفظ کنند. و از دستان خود برای هدایت کردن این وسیله استفاده کنند. در واقع اندازه و ابعاد اسکوتر برقی مخصوص معلولین، بزرگتر از ویلچر است و قابلیت تاشدن را نیز ندارند.
برای حمل و جا به جایی این اسکوترها به وسیله و ابزارهای خاصی احتیاج است تا بتوان آن را به ماشین متصل نمود. در غیر این صورت برای جا به جایی آن به یک ون بزرگ احتیاج دارید که روزانه اسکوتر را جا به جا کند. این وسیله برای افرادی مناسب است که دچار ناتوانی حرکتی هستند .
معمولا این موتور برقی برای سالمندان به گونهای طراحی شده است که قادر است تا وزن 120 کیلوگرم یا بیشتر را تحمل کنند. در حالت کلی این وسیله برای افرادی که ناتوانی جزئی دارند گزینه مناسبی است. یعنی افرادی که در راه رفتن طولانی به مشکل بر میخورند.
انواع اسکوتر برقی معلولین
سرعت اسکوتر برقی بیمار را میتوان تا 12 کیلومتر بر ساعت تنظیم نمود که موتور آن 500 وات است. این اسکوترها میتوانند وزن را از 90 تا 120 الی 150 کیلو گرم تحمل کنند. برای شارژ مجدد این دستگاه به 5 ساعت زمان احتیاج خواهید داشت.
با استفاده از این دستگاه استقلال کافی برای بیمار یا معلول فراهم میشوند. کاربران میتوانند با خیال راحت مسافتهای طولانی را با آن طی کنند. با استفاده از این دستگاه میتوانند در کمترین فضای ممکن دور بزنند.
این دستگاه از پایداری خوبی برخوردار است و آیتمهای صندلی و نشستنهای مختلفی را فراهم میکند. چرخ این اسکوترها در سبکهای متنوعی طراحی و تولید میشود. حتی در انتخاب باتری آن تنوع بسیار زیادی مشاهده خواهد شد.
از این دستگاه باید به صورت منظم نگهداری شود و در هنگام استفاده از آن استاندارهای لازم را رعایت کنید. معمولا این دستگاه رادر سطوح نرم مورد استفاده قرار دهید و نحوه استفاده خاصی ندارد میتوانید با لمس کردن دکمه آن را هدایت کنید.
در بسیاری از این اسکوترها لوازم جانبی مفیدی وجود دارد که راحتی و آرامش هر چه بیشتر را برای کاربر فراهم میکند. اساسا این اسکوترها را میتوانید در وزنهای سبکتری هم انتخاب کنید.
- اسکوتر برقی M150
- اسکوتر برقی X150
اسکوتر برقی بر اساس نوع نیاز فرد انواع مختلفی دارد. از جمله :
اسکوتر مسافرتی : این اسکوتر سبک است و به راحتی قابل تا شدن است. به این ترتیب حمل آن آسان تر خواهد بود.
اسکوتر سه چرخ : برای نگهداری این اسکوتر به فضای کمتری نیاز دارید اما در عین حال قابلیت های کمتری نیز نسبت به اسکوتر چهار چرخ دارد. این مدل را میتوانید در منزل نیز استفاده کنید.
اسکوتر چهار چرخ : اسکوتر های برقی چهار چرخ، دارای چرخ های قدرتمند و محکم هستند و زاویه چرخ آنها قابل تنظیم است. این وسیله در خارج از منزل و هم داخل منزل قابل استفاده است.
اسکوتر سالمندان با باتری یکپارچه کار میکند و نیاز به شارژ منظم و مداوم دارد. هر مدل اسکوتر چهارچرخ میتواند قدرت موتور متفاوتی داشته باشد، اما به طور کلی شما میتوانید یک شارژ کامل را در ۶ الی ۸ کیلومتر استفاده کنید. این در حالی است که مدلهای پیشرفتهتر میتوانند تا ۳۰ کیلومتر هم دوام آورند. توجه شود که قدرت موتور متناسب با کاربرد دستگاه است. به عنوان مثال اسکوتر سالمندان مناسب برای استفاده در خیابان حداکثر برای ۸ کیلومتر شارژ دارد اما مدلهای مناسب استفاده در پیادهرو، حداکثر برای ۴ کیلومتر حرکت شارژ دارند.
کاربرد اصلی اسکوتر برقی سالمندان:
اسکوتر چهارچرخ یا اسکوتر سالمندان برای کمک به حرکت این عزیزان طراحی شده است تا بتوانند به راحتی رفت و آمدهای مورد نیازشان را انجام دهند. برخی از سالمندان از اسکوتر چهارچرخ خود به جای پیادهروی، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یا تکیه بر شخص دیگری استفاده میکنند تا با کمترین دردسر به منطقه مورد نظر خود برسند. همچنین اگر راه رفتن برای این سالمندان عزیز دشوار است، میتوانند از اسکوتر برقی خود برای گشت و گذار در خانه هم استفاده کنند.
مشخصات فنی انواع اسکوتر معلولین
اسکوتربرقی M150 و مشخصات فنی آن به صورت زیر می باشد:
سرعت: قابل تنظیم تا 12 کیلومتر بر ساعت
پیمایش: 15 تا 20 کیلومتر
باتوجه به تاثیر وزن، سرعت، شیب استفاده و… پیمایش با یک بار شارژ کامل حدودی می باشد.
موتور: یک عدد موتور 500 وات ساخت تایوان
وزن: 90 کیلوگرم
وزن قابل حمل: 150 کیلوگرم
منبع تغذیه: دو عدد باتری سیلد اسید 12ولت 40 یا 45 آمپر ساعت
زمان شارژ: شارژ کامل 5 ساعت
شیب حرکت: توان بالارفتن شیب تا 12 درصد
قابلیت: کمک فنر، زیر آرنجی متحرک، کمربند ایمنی، آینه بغل، تنظیم زاویه فرمان، سیستم چراغ و فلاشر، آنتی تیپ، سبدخرید
اسکوتربرقی X150 :
سرعت: قابل تنظیم تا 15 کیلومتر بر ساعت
پیمایش: 15 تا 20 کیلومتر
باتوجه به تاثیر وزن، سرعت، شیب استفاده و… پیمایش با یک بار شارژ کامل حدودی می باشد.
موتور: یک عدد موتور 500 وات ساخت تایوان
وزن: 84 کیلوگرم
وزن قابل حمل: 150 کیلوگرم
منبع تغذیه: دو عدد باتری سیلد اسید 12ولت 28 یا 33 آمپر ساعت
زمان شارژ: شارژ کامل 4 ساعت
شیب حرکت: توان بالارفتن شیب تا 12 درصد
قابلیت: کمک فنر، زیر آرنجی متحرک، کمربند ایمنی، آینه بغل، تنظیم زاویه فرمان، سیستم چراغ و فلاشر، آنتی تیپ، سبدخرید
اسکوتر برقی معلولین مدل M150 شرکت فراتک به منظور حمل بیمار و پیمودن مسافت طولانی توسط افراد معلول استفاده میشود. این محصول با کیفیت عالی و قابل رقابت با مدلهای خارجی توسط شرکت فنی مهندسین ایرانی تولید شده است. وزن دستگاه 90 کیلوگرم است و دارای موتور قدرتمند 500 وات است که با وجود آن قابلیت جابجایی افراد تا حداکثر وزن 150 کیلوگرم را دارد.
ماشین برقی مدل M150 با دارا بودن موتور 500 وات ساخت تایوان، توانایی حرکت با سرعت 12 کیلومتر بر ساعت را دارد . دارای توان بالا رفتن تا شیب 15 درصد است.
وزن ماشین برقی M150، حدود 90 کیلوگرم است و تا 150 کیلوگرم وزن را به راحتی تحمل می کند. منبع تغذیه این محصول دو عدد باتری سیلد اسید 12 ولت 40 یا 45 آمپر ساعت می باشد. باتری این دستگاه حدودا 5 ساعت زمان نیاز دارد تا کامل شارژ شود.
ماشین برقی M150 دارای کمک فنر قوی است. همانطور که می دانید کمک فنرهای قوی باعث می شود که ماشین یا هر وسیله نقلیه براحتی و بدون وارد کردن ضربه به کمر کاربر، از روی موانع و دست اندازهای خیابان حرکت کند. اسکوتر برقی معلولین دارای زیرآرنجی متحرک است که برای آسایش هرچه بیشتر کاربران توانیاب در زمان استفاده از ان تعبیه شده است.
سیستم چراغ و فلاشر این اسکوتر برقی باعث ایجاد امنیت برای کاربر، در هنگام استفاه از آن در شب می شود.
ماشین برقی M150 دارای سبد خرید جاداری است که برای قرارگرفتن وسایل کاربر طراحی شده است. ارتفاع صندلی آن متناسب با خواسته کاربر قابل تنظیم است.
برای ثبت شفارش خرید اسکوتر معلولین می توانید همین حالا با کارشناسان آویژه در تماس بگیرید
نکات خرید اسکوتر معلولین
- در هنگام خرید این اسکوترهای برقی حتما به توانایی آن در مدت نگهداری شارژ باتری توجه کنید.
باتری یک دستگاه خوب نباید به سرعت تخلیه شود. توصیه میکنیم باتریهای شرکت سامسونگ و یا شرکت ال جی را خریداری کنید چرا که بهترین باتریها برای اسکوترهای برقی هستند.
- همه افراد دوست دارند که دستگاهی را خریداری کنند که در مدت زمان کوتاهی کاملا شارژ شود و در عین حال مدت زمان زیادی شارژ خود را نگه دارد.
- سعی کنید این اسکوترها را از مراکز معتبر خریداری کنید تا گارانتی و خدمات پس از فروش شامل حال شما شود.
- اسکوتر برقی مخصوص معلولین یک وسیله الکتریکی است که حتی در صورت با کیفیت بودن آن این احتمال وجود دارد که یک روز خراب شود. بنابراین با وجود کارت گارانتی، جای نگرانی برای تعمیر آن وجود ندارد.
- هر اسکوتری که خریداری می شود یا به صورت دو بردی است یا سه بردی. از آنجایی که دو بردیها دچار آتش سوزی میشوند نوع 3 بردی آن بهتر خواهد بود.
- زمانی که اسکوترها را خریداری میکنید نوع دو بردی و یا سه بردی آن مشخص نیست. بنابراین از نمایندگیهای رسمی این دستگاه را خریداری کنید.
- این دستگاه لوازم جانبی ندارد یعنی ریموت کنترل ندارد. در صورتی که با دزدیده شدن آن رو به رو شدید، این امکان وجود دارد که از راه دور آن را کنترل کنید.
سه ویژگی مهم ایمنی که باید در زمان خرید آنها را جستوجوی کنید، عبارتند از:
- چرخهای بدون لبه تیز
- ترمز آسان برای استفاده
- کنترل کننده تک دستی
اسکوتر برقی یکی از انواع ویلچر برقی و از تجهیزات پزشکی مخصوص استفاده سالمندان و معلولان می باشد. ویلچر برقی انواع مختلفی دارد و بسته به شرایط فیزیکی بیمار یا سالمند مورد استفاده قرار میگیرد.
موقعیت مکانی زندگی و میزان تحرکات و جابجایی که فرد معلول یا سالمند نیاز دارد، میتواند تعیین کننده ویلچر مورد نظر باشد. بیشتری استفاده ویلچر برقی یا اسکوتر برقی برای بیمارانی است که دارای ضایعه نخاعی هستند و طی کردن مسافت طولانی برای آنها دشوار است. همچنین این افراد باید بدون همراه تردد کنند و به تنهایی اقدام به حرکت دادن ویلچر نمایند.
اسکوترهای برقی بهترین وسیله برای چنین افرادی است. این وسیله مشابه ویلچر برقی می باشد. برای کسانی که به سختی میتوانند راه بروند و یا برای انجام کارهای روزانه نیاز به پرستار دارند، بسیار مناسب است.
اسکوتر ویژه معلولین دارای یک صندلی سوار بر ۳ تا ۵ چرخ است و دارای محلی برای قرار دادن پا می باشد. اسکوترهای برقی دارای فرمان برای هدایت آسان تر چرخ ها و صندلی هستند تا حرکت فرد آسان تر باشد.
منبع تغذیه این وسیله یک موتور الکتریکی با انرژی باتری می باشد. باتری داخل اسکوتر قرار دارد و قابل تعویض است.
بهترین مدل اسکوتر معلولین کدام است؟
برای بسیاری از سالمندان از دست دادن تحرک، بخش ناراحتکنندهای از پیر شدن است. زمانی که راه رفتن در خانه یا رفتن به کتابخانه، فروشگاهها و ملاقات با دوستان سخت میشود، یک اسکوتر چهارچرخ میتواند انتخاب عالیای برای راحتی رفت و آمد باشد. استفاده از اسکوتر سالمندان، استقلال بسیاری برای سالمندان فراهم خواهد کرد و در واقع استقلال از دسترفتهشان را به آنها باز میگرداند. بدین صورت اعتماد به نفس آنها بیشتر خواهد شد و میتوانند در زندگی اجتماعی و فردی خود همچنان فعال باقی بمانند.
یکی دیگر از بهترین تجهیزات توانبخشی که برای افراد بیمار توصیه می شود، خرید ماساژور گردن می باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید تماس بگیرید.