معرفی انواع ویلچرها و کاربردهای آن

معرفی انواع ویلچر

جهت دسترسی سریع تر به محتوای صفحه می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

فهرست مقاله

زمان مطالعه: 5 دقیقه

انواع ویلچر چیست و چه کاربردی دارد؟ برای خرید ویلچر باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟ 

در این مقاله می خواهیم شما را با انواع ویلچر و کاربردهای آن آشنا کنیم با آویژه در همراه باشید.

انواع ویلچر و کاربردهای آن

معرفی انواع ویلچر

ویلچرهای ساده، جزو اولین و ساده ترین انواع ویلچر بوده و معمولاً وزن کمتری نسبت به ویلچرهای برقی دارند. ویلچرهای ساده برخلاف ویلچرهای برقی، امکانات بخصوصی ندارند و از جریان برق برای حرکت دادن آن ها استفاده نمی شود.

در این نوع ویلچرها، کاربر می بایست به کمک چرخ های بزرگ عقب ویلچر، خود را جابجا کند. ویلچرهای ساده، عمدتاً برای افرادی کاربرد دارند که خودشان توانایی حرکت دادن ویلچر را داشته ولی به دلیل مشکل پیش آمده، نمی توانند بر روی پای خود حرکت کنند.

ترمز، دستگیره ثابت و زیرپایی تاشو، ازجمله مهم ترین قابلیت های این نوع ویلچرهاست. همچنین این نوع ویلچرها، جای کمتری اشغال نموده و حمل و نقل راحت تری دارند.

ویلچر ارتوپدی

دومین نوع ویلچرها ارتوپدی هستند. این نوع ویلچر در واقع تمامی قابلیت های ویلچرهای ساده را دارد. البته در آن قابلیت زیردستی و جاپایی هم تعبیه شده است. به عنوان مثال، این قابلیت می تواند برای افرادی که توان حرکت به داخل اتومبیل را ندارند، مفید باشد. قیمت ویلچر های ارتوپدی در مقایسه با ویلچرهای ساده، اندکی بالاتر است.

ویلچر اسپرت برای ورزشکاران

یکی دیگر از انواع ویلچر مختص ورزشکاران طراحی می شود. توانایی و تمایل به ورزش کردن در افراد کم توان، همانند هر فرد دیگری در جامعه وجود دارد. ورزشکاران در مسابقات ورزشی، از ویلچرهای اسپرت استفاده می کنند. ویلچرهای ورزشی بسیار سبک بوده و در عین حال قابلیت چرخش و حرکت سریع را داشته و کاملاً استوار و محکم در جای خود، تعادل کاربر را حفظ می کنند.

ویلچر سی پی برای بیماران فلج مغزی

بیماران فلج مغزی و یا بیماران سی پی هم می توانند از ویلچرهای سی پی CP استفاده کنند. این نوع ویلچر دارای نگهدارنده سر، نگهدارنده گردن، نگهدارنده ران، نگهدارنده پهلو و همچنین جدا کننده پا است. در این صورت بیمار به راحتی می تواند از دستگاه ویلچر استفاده کند. اطرافیان هم دچار مشکل نمی شود.

ویلچر برقی

یکی دیگر از انواع ویلچرهای پرکاربرد از نوع الکترونیکی هستند. این نوع ویلچر با باتری یا برق کار می کند.. باتری این دسته از ویلچرها با نیروی برق شارژ شده و نیروی لازم برای حرکت دستگاه را فراهم می کنند. موتور این نوع ویلچرها به گونه ای طراحی شده است که کاربر بتواند سرعت آن را تنظیم و کنترل کند.

همچنین کاربر می تواند با استفاه از اهرم کنترل گری، سرعت و جهت حرکت را تنظیم و یا دستگاه را متوقف کند. این نوع از ویلچرها نسبت به سایر ویلچربرقی پله تکنولوژی پیچیده تری دارند. به همین دلیل وزن بیشتری دارد. از سوی دیگر قیمت آنها نیز بالاتر از ویلچرهای قبلی است.

ویلچر پله رو

ویلچرهای پله رو به ویلچرهای بالابر نیز معروف هستند. تکنولوژی پیشرفته افزایش ارتفاع، قابلیتی است که به برخی از ویلچرهای برقی اضافه شده و به کاربر کمک می کنند تا به اجسامی که در ارتفاع بالا قرار دارند، دسترسی داشته باشند. این نوع ویلچرها را می توان بر لبه مخصوص کنار برخی پله های مجهز سوار کرده و فرد را بین طبقات جابجا کرد.

بهترین ویلچرپله رو

ویلچر حمام و توالت

یکی دیگر از انواع ویلچر مخصوص حمام و یا توالت است. این نوع ویلچر دارای محلی برای قرارگیری لگن و یا توالت فرنگی است. به طوری که می توان لگن ویلچر را به راحتی از آن جدا کرد. ویلچر حمام و توالت برای آن دسته از کاربرانی مناسب است که قادر به حمام و توالت رفتن نیستند. بنابراین حمام کردن کاربر را آسان کرده و به خوبی بر روی توالت فرنگی فیت

کاربرد انواع ویلچر

ویلچرها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند: ویلچرهای برقی و غیربرقی یا همان دستی! امروزه ویلچرهای الکترونیکی بسیار محبوب شده‌اند، زیرا استفاده از آن‌ها به مراتب راحت‌تر از ویلچرهایی دستی است. به ویژه کسانی که ساعات بیشتری از روز را در خارج از خانه سپری می‌کنند، به این نوع ویلچرها تمایل بیشتری دارند، چرا که بدون نیاز به هیچ‌گونه کمک و به راحتی با آن حرکت کرده و به امور روزانه خود می‌پردازند. این نوع ویلچرها به دلیل داشتن موتورهایی که از باتری‌های قابل شارژ بسیار بزرگ، نیرو تهیه می‌کنند، وزن سنگینی دارند. این باتری‌ها در طول شب شارژ شده و در روز آماده استفاده می‌شوند. 

ویلچر ارتوپدی

به‌طور کلی ویلچرهای ارتوپدی دارای ویژگی‌های مشابه با ویلچر ساده بوده با این تفاوت که افزون بر امکانات ذکر شده، در ویلچر ارتوپدی می‌توان زیردستی و یا محل قرارگیری پاها را جدا نمود.

برای نمونه، وجود این ویژگی در ویلچرهای ارتوپدی برای کسانی که قادر به ورود به داخل اتومبیل و سوارشدن به آن نیستند، بسیار کاربری و مفید است.

همچنین به دلیل این ویژگی اضافی، ویلچرهای ارتوپدی ازلحاظ قیمت کمی بالاتر از ویلچرهای ساده قرار می‌گیرند.

جهت راهنمایی خرید انواع ویلچر با ما گروه کوشا تماس بگیرید.

ویلچر ایستا از انواع ویلچر

احتمالا با دیدن کلمه ایستا در جلوی نام ویلچر شما نیز متعجب شوید! ویلچری که قابلیت ایستادن را به بیمار بدهد قطعا آرزوی هر فردی است. ویلچرهای ایستا امکان ایستادن را نیز برای بیماران فراهم می کنند و علاوه بر اینکه می توان از آنها به عنوان ویلچر ساده استفاده کرد. خواهید توانست کارهای شخصی خود را نیز به مانند سایر افراد انجام دهید. ویلچرهای ایستا در انواع اقسام مدل های مختلف روانه بازار شده اند و ۳ مدل: مکانیکی، نیمه برقی و تمام برقی مهمترین مدل های این نوع ویلچر هستند. ویلچرهای تمام برقی ایستا به ندرت در کشور ایران به چشم می خورد و دلیل آن قیمت بسیار بالای آن است. ویلچر های نیمه مکانیکی و مکانیکی ایستا نیز قابلیت های بسیاری دارند که شما را به وجد خواهند آورد. ویلچرهای ایستا برای افرادی تعبیه شده که از بخش کمر به پایین دچار مشکل شده اند. این افراد با استفاده از ویلچر ایستا خواهند توانست به بهترین شکل ممکن در حالت ایستاده باشند.

هم ویلچرهای دستی و هم ویلچر برقی به یک سری زیرمجموعه تقسیم می شوند که هر ویلچر برای خواسته یا نیاز متفاوتی برآورده می شود.

ویلچر دستی  از نوع قدیمی , به فردی نیاز دارد که با چرخاندن چرخ ها با بازوهای خود, آن را به حرکت درآورد. اینها انواع ویلچرهایی هستند که اغلب در بیمارستان ها و مراکز توانبخشی می بینید. مدل های سبک‌ نیز وجود دارند، که برخی از راحتی کاربر را فدای صندلی‌هایی می‌کنند که به راحتی وارد وسایل نقلیه می‌شوند.

برای ورزشکاران نیز ویلچرهای ورزشی طراحی و تولید شده اند . یک نوع محبوب که برای ورزش های خاص طراحی شده است, یک  سه چرخ است که برای مسابقه و فعالیت های ورزشی معلولین, استفاده می شود.ویلچر با ظاهر استاندارد بیشتری برای فعالیت‌هایی مانند بسکتبال تولید شده اند.

اما اگر فردی که می‌خواهید برایش ویلچر تهیه کنید کودک باشد, چه؟ پاسخ  در  نوع ویلچر کودکان نهفته است. این ویلچرها با تمام اتصالات استاندارد یک ویلچر معمولی ارائه می شوند، اما اندازه آنها متناسب با اندازه های کودک است و اغلب دارای یک قطعه فشار اختیاری برای والدین است که به کاهش بار حرکت برای کودک کمک می کند.

اگر به دنبال تسکین در قسمت پایین کمر خود هستید, ویلچرهای چرخدار ممکن است گزینه خوبی باشند. این صندلی ها می توانند موقعیت خود را تغییر دهند تا نشستن طولانی مدت روی صندلی برای کاربر راحت تر شود. در حالی که صندلی‌های چرخدار گزینه‌های وسیع‌تری دارند.

اگر شخصی  با بیماری ام اس یا نوعی دیگر از بیماری عصبی عضلانی درگیر است ,این نوع صندلی احتمالاً برای فرد مناسب است.

ویلچر تاشو

ویلچرهای تاشو به عنوان یکی از انواع ویلچر همانطور که از نام آنها پیداست قابلیت تا شوندگی دارند. این ویلچرها مناسب برای افرادی است که توانایی حرکت کردن در بازه زمانی کوتاه را دارند. این افراد خواهند توانست ویلچر خود را در همه حال کنار خود داشته باشند. تا شدن ویلچر باعث افزایش اعتماد به نفس افراد بیمار رو به بهبودی نیز خواهد شد. چرا که مدت زمان کوتاه تری را بر روی ویلچر سوار می شوند و حس عدم نیاز به ویلچر، اعتماد به نفس بیمار را تقویت می کند. از ویلچرهای تاشو نباید انتظار امکانات خاصی داشته باشید. ویلچرهای تاشو در ساده ترین و سبک ترین شکل ممکن ساخته شده اند تا بتوان به سهولت از آنها استفاده کرد.

شرکت آویژه در
تیم تحریریه آویژه

این مقاله به کوشش اعضای تیم تحریریه آویژه تولید شده است. امیدواریم بتوانیم در ارتقای اطلاعات در زمینه صنعت درب اتوماتیک و تاسیسات گامی کوچک برداشته باشیم.

مقالات مرتبط

همه چیز در مورد بالابرخانگی
تجهیزات توانبخشی

بالابرخانگی چیست؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه بالابرخانگی چیست و برای چه مکان هایی مناسب می باشد؟ در این مقاله همراه آویژه در باشید تا شما را با بالابرخانگی آشنا کنیم. بالابرخانگی چیست؟ بدون شک خیلی از شما تابه حال نام بالابر خانگی را شنیده اید. امروزه به دلیل این که زندگی آپارتمانی در حال رواج پیدا کردن است، آسانسور در اکثر

توضیحات بیشتر »
راه های پیشگیری از آرتروز گردن
مقالات آموزشی

پیشگیری از آرتروز گردن

زمان مطالعه: 7 دقیقه پیشگیری از آرتروز گردن چگونه است؟ امروزه بیماری های مفصلی بسیار زیاد و رایج می باشد. اگر از آن پیشگیری نکنید قطعا منجر به بیماری های بدتری خواهد شد. در این مقاله می خواهیم روش های پیشگیری از آرتروز گردن را توضیح دهیم. با آویژه در همراه باشید. معرفی روش های پیشگیری از آرتروز گردن 

توضیحات بیشتر »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا