درمان کمردرد

جهت دسترسی سریع تر به محتوای صفحه می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

فهرست مقاله

زمان مطالعه: 6 دقیقه

درمان کمردرد چگونه است؟ آیا برای درمان کمردرد باید از روش های پزشکی استفاده کنیم یا سنتی؟ 

کمردرد یکی از شایع ترین دردهای مفصلی می باشد که باید راه چاره ای برای درمان آن و همچنین جلوگیری از درد آن پیدا کنید. در این مقاله از آویژه در قصد داریم روش های تضمینی برای درمان کمردرد را به شما عزیزان بگوییم. پس تا انتها با آویژه در همراه باشید. 

روش های درمان کمردرد

قبل از شرح روش های درمان کمردرد باید علت آن را بدانید تا بر اساس نوع غلتی که وجود دارد به درمان بپردازید. 

معرفی روش های درمان کمردرد

اگر از درد کمر نج می برید، شما تنها نیستید. حدود 80% افراد بالغ در طول زندگی خود کمر درد را تجربه می کنند. علت کمردرد شایع ترین دلیل از کار افتادگی شغلی است.

کمر درد در میان زنان و مردان به طور مساوی وجود دارد، که ممکن است مقدار آن از یک درد دائمی خسته کننده تا درد های شدید فلج کننده متفاوت باشد. درد ممکن است به صورت ناگهانی پس از یک حادثه یا بلند کردن یک جسم سنگین ایجاد شود، و یا با گذشت زمان در اثر پیر شدن و تغییرات ستون فقرات در سالمندان ایجاد شود. الگوهای زندگی غیر متحرک نیز می توانند استعداد ابتلا به کمر درد را در فرد به وجود بیاورند، مخصوصا زمانی که فردی در طول هفته فعالیت بسیار کمی داشته و طی تعطیلات آخر هفته به طور ناگهانی شدیدا فعالیت کند.

کمر درد معمولا دردی شدید و زودگذر است که بین چند روز تا چند هفته باقی می ماند. این درد به خودی خود و در اثر مراقبت های فردی بهبود یافته و ناتوانی خاصی بر جای نمی گذارد. اکثر درد های شدید کمر، به طور طبیعی دردهای مکانیکی می باشند، یعتی در طرز عملکرد و حرکت اجزا تشکیل دهنده ی پشت (ستون مهره، عضلات، دیسک های بین مهره ای و اعصاب) اختلالی به وجود آمده است.

علت های کلی کمردرد: 

  • پیچ خوردگی و کشیده شدن علل اصلی بسیاری از کمردرد های حاد می باشند. پیچ خوردگی ها با کشیدگی بیش از حد یا پارگی رباط ها، و کشیدگی ها به دلیل پارگی تاندون یا عضله به وجود می آیند. هر دو عارضه ممکن است در اثر چرخیدن بیش از حد، کشیدن بیش از حد بدن، بلند کردن نادرست و یا سنگین اجسام  ایجاد شوند. این حرکات همچنین ممکن است باعث گرفتگی عضلات پشتی شده که می تواند دردناک باشد.
  • انحطاط دیسک های بین مهره ای یکی از شایع ترین علل مکانیکی کمر درد بوده و هنگامی ایجاد می شود که این دیسک های لاستیک مانند، در اثر پیر شدن کارایی خود را از دست می دهند. این دیسک ها در حالت طبیعی به بدن توانایی خم شدن، انعطاف، و چرخاندن کمر را می دهند. با زوال این دیسک ها، خاصیت انعطاف آن ها از بین می رود.
  • دیسک های بیرون زده یا پاره شده در اثر وارد شدن فشار به دیسک های بین مهره ای  پارگی دیسک ایجاد شده و کمر درد ایجاد می کنند. صرفنظر از علت بیرون زدگی دیسک می توان با تجویز مناسب اقدام به درمان دیسک کمر و دیسک گردن با فیزیوتراپی گردن و ورزش گردن و کمر نمود.در اغلب انواع کمر درد، بیماری بدون نیاز به کمک پزشک به خودی خود بهبود پیدا می کند و تنها به توجه و درمان خانگی کمر درد نیاز دارد و یا با ورزش درمانی کمر درد قابل برطرف شدن است.
  • رادیکولوپاتی (درگیری ریشه های اعصاب کمری) حالتی است که در اثر فشار، التهاب و یا جراحت به یک ریشه ی عصب نخاعی به وجود می آید. فشار روی ریشه ی عصب باعث ایجاد درد، بی حسی یا حس خارش شده که به دیگر نقاط بدن که تحت کنترل آن عصب هستند، منتشر می شود. رادیکولوپاتی زمانی ایجاد می شود که تنگی کانال یا یک دیسک فتق شده، روی ریشه ی عصب فشار وارد کند.
  • سیاتیک نوع خاصی از رادیکولوپاتی است که در آن عصب سیاتیک (سرینی) تحت فشار قرار می گیرد. سیاتیک عصبی است که با عبور از پشت باسن، به پشت ران ها رفته و تا پایین پا ادامه دارد. این عارضه باعث درد شوک مانند یا سوختن در ناحیه ی کمر به اضافه ی ناحیه ی باسن و یکی از پاها شده که بعضا تا نوک پا می رسد. در شدید ترین موارد، هنگامی که عصب بین یک دیسک و مهره ی مجاور آن تحت فشار قرار می گیرد، علائم شامل نه تنها درد پایین کمر، بلکه بی حسی و ضعف عضلانی در پا ها به علت اختلال در عملکرد عصب ، می شوند. همچنین ممکن است این عارضه به دلیل وجود یک تومور یا کیست بوده که روی ریشه های عصبی فشار وارد می کند.
  • اسپوندیلولیستزی یا سرخوردگی مهره عارضه ای است که در آن یکی از مهره های کمر از جای خود بیرون آمده و به اعصابی که از ستون فقرات خارج می شوند، فشار وارد می کند.
  • یک حادثه ی ناگوار از قبیل حوادث ورزشی، تصادفات رانندگی یا سقوط از ارتفاع، ممکن است باعث پارگی تاندون ها، رباط ها یا عضلات شده و کمر درد ایجاد کنند. همچنین در اثر سانحه ممکن است ستون فقرات بیش از حد فشرده شده و باعث پارگی یا بیرون زدن یکی از دیسک های بین مهره ای گردد. در این صورت بر ریشه های عصبی متصل به نخاع فشار اعمال می گردد. هنگام تحت فشار قرار گرفتن اعصاب نخاعی، کمر درد یا بیماری سیاتیک ممکن است دیده شوند.
  • تنگی کانال نخاعی باعث اعمال فشار بر نخاع و اعصاب آن شده که می تواند باعث درد یا بی حسی در هنگام راه رفتن شده و با گذر زمان به ضعف پا ها و از دست دادن حس لامسه منجر شود.
  • مشکلات اسکلتی از قبیل قوس کمر، اسکولیوز یا قوز کمر (یک خمیدگی در ستون فقرات که معمولا تا سنین میانی باعث درد نخواهد شد)، گودی کمر و دیگر مشکلات مادرزادی ستون مهره.

آشنایی با روش های تضمینی درمان کمردرد

  • استراحت: مهم ترین و بهترین روش درمان کمردرد مربوط به استراحت می باشد. 
  • استفاده از قرص: اگر کمردرد شما به دلیل مشکلات اسپاسم باشد می توانید از قرص های مخصوص اسپاسم استفاده کرده و کمردرد خود را درمان کنید. 
  • طب سوزنی: يك روش بسيار مؤثر و بی‌خطر در كنترل در كمردرد خصوصاً درد پایین کمر و اندام‌های تحتانی و خصوصاً دردهاي با منشأ سياتيك  می‌باشد. اين روش توسط  سازمان غذا و دارو آمريكا  F.D.A  در اين نوع دردها مورد تأیید قرارگرفته است. این روش خصوصاً در کمردرد سیاتیک بسیار مؤثر است.
  • فیزیوتراپی: استفاده از دستگاه‌های فيزيوتراپي مانند اولتراسوند تحريكات الكتريكي می‌تواند کمک‌کننده باشد. فیزیوتراپی کمر جز در كمردرد در بارداري در بقیه تمام انواع کمردرد تأثیر دارد.
  • ورزش های مخصوص کمردرد: توجه کنید که این ورزش ها را باید به درستی انجام دهید در غیر این صورت ممکن است کمردرد شما بدتر شود. بنابراین برای این کار حتما به پزشک مخصوص مراجعه کنید.
  • جراحی: در گذشته شاید جراحی در قدم‌های ابتدایی درمان دیسک بود اما در حال حاضر در دیسک کمر درمان غیر جراحی 90 % راه‌حل است و فقط 10% نیاز به درمان جراحی پیدا می‌کنند.

    استفاده از جراحي  در کمردرد تنها در 3 مورد توصيه می‌شود:

    • در زماني كه بيمار دارای کمر درد سیاتیک دچار اختلال در كاركرد سيستم ادراري – مدفوعي شود. مثلاً به‌صورت ناگهاني بی‌اختیاری ادرار پيدا كند.
    • بيمار دارای کمردرد سیاتیک به‌طور ناگهاني دچار اختلال پیش‌رونده عصب‌های اندام تحتانی مانند افتادگي مچ پا شود.
    • بيمار دردي دارد كه به مدت 2 ماه توسط متخصص طب فيزيكي و توان‌بخشی تحت درمان بوده است اما به‌اندازه كافي درد وي كاهش نيافته است.

    برای درمان کمر درد روش های دیگری همچون لیزر درمانی، مگنت تراپی و تخت دکامپرسن ، طب سوزنی با تحریک الکتریکی و روش های استیوپاتی  … نیز وجود دارد.

  • استفاده از ماساژ درمانی: ماساژ درمانی یکی از بهترین روش های درمان کمردرد می باشد. حتی می تواند از کمردرد و دیسک کمر نیز جلوگیری نماید. 

ماساژور کمر برای درمان کمردرد

استفاده از ماساژور کمر بهترین روش برای ماساژ می باشد. 

بسیاری از افراد شغل هایی دارند که فعالیت بدنی زیادی ندارد. یعنی بیشتر پشت میز می باشد! اما این افراد بیشتر در معرض کمردرد و دیسک کمر هستند. به همین دلیل استفاده از ماساژورها برای آن ها مفید می باشد. 

راهنمای خرید بهترین ماساژور برقی

برای پیشگیری از کمردرد باید چه کارهایی را انجام دهیم؟ 

تغییر سبک زندگی و دنبال کردن یک زندگی سالم، یکی از روشهای مناسب برای پیشگیری از کمر درد است.توصیه ما این است که بیماران بعد از درمان کمردرد ورزش های مخصوص کمر را ترک نکنند.اگر به دنبال کمردرد برای همیشه هستید و از درمان های مختلف برای کمردرد و پا درد خسته شده اید شک نکنید که با تغییر الگوی زندگی و ورزش نمی توانید به این هدف برسید.

دستگاه ماساژور را در منازل ،باشگاه ها و استخرها میتوان استفاده می شود و به این ترتیب کاربر بدون نیاز به حضور ماساژور حرفه ای دستگاهی دارند که با برنامه از پیش تعیین شده میتواند نقاط مختلف بدن را تحت ماساژ قرار دهند .بعنوان مثال روکش صندلی ماساژ بسیار مناسب است برای رانندگانی که مسافت یا سفر های طولانی را در پیش دارند که خستگی را از تنشان می زداید و آرامش را به آنها هدیه میدهد. علاوه بر این ماساژورها بسیار انعطاف پذیر و کاربردی و قابل استفاده برای عموم افراد اعم از زن و مرد هستند.

مزایای استفاده از ماساژور کمر
• آرامش بخشیدن به افراد و کاهش استرس های روانی و فیزیکی
• از بین بردن اسپاسم و گرفتگی های عضلانی
• سم زدایی بدن
• بهبود عملکرد سیستم عصبی و ایجاد آرامش
• بالا بردن قدرت سیستم دفاعی بدن

شرکت آویژه در
تیم تحریریه آویژه

این مقاله به کوشش اعضای تیم تحریریه آویژه تولید شده است. امیدواریم بتوانیم در ارتقای اطلاعات در زمینه صنعت درب اتوماتیک و تاسیسات گامی کوچک برداشته باشیم.

مقالات مرتبط

همه چیز در مورد بالابرخانگی
تجهیزات توانبخشی

بالابرخانگی چیست؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه بالابرخانگی چیست و برای چه مکان هایی مناسب می باشد؟ در این مقاله همراه آویژه در باشید تا شما را با بالابرخانگی آشنا کنیم. بالابرخانگی چیست؟ بدون شک خیلی از شما تابه حال نام بالابر خانگی را شنیده اید. امروزه به دلیل این که زندگی آپارتمانی در حال رواج پیدا کردن است، آسانسور در اکثر

توضیحات بیشتر »
راه های پیشگیری از آرتروز گردن
مقالات آموزشی

پیشگیری از آرتروز گردن

زمان مطالعه: 7 دقیقه پیشگیری از آرتروز گردن چگونه است؟ امروزه بیماری های مفصلی بسیار زیاد و رایج می باشد. اگر از آن پیشگیری نکنید قطعا منجر به بیماری های بدتری خواهد شد. در این مقاله می خواهیم روش های پیشگیری از آرتروز گردن را توضیح دهیم. با آویژه در همراه باشید. معرفی روش های پیشگیری از آرتروز گردن 

توضیحات بیشتر »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا