شرکت آویژه در

روش نصب مدار کنترل کرکره برقی

نصب مدار کنترل کرکره برقی

نصب مدار کنترل کرکره برقی با چه روش هایی انجام می شود؟ آیا شما هم می خواهید خودتان به نصب مدار کنترل کرکره برقی بپردازید؟ باید ابتدا ببینید می توانید این کار را بدون نیاز به تکنسین انجام دهید یا نه! در این مقاله شما را در نصب مدار کنترل کرکره برقی راهنمایی کرده ایم. پس تا انتها با آویژه در همراه باشید.

روش نصب مدار کنترل کرکره برقی

آموزش نصب مدار کنترل کرکره برقی

نصب مدار کنترل کرکره برقی روش های متفاوتی دارد که در این قسمت مراحل آن را مرور می کنیم:

شناسایی نوع موتور کرکره

برای نصب مدار کنترل کرکره برقی ابتدا باید بدانید نوع موتور کرکره برقی کدام است . موتورها در کرکره به سه نوع ساید، توبلار و سانترال تقسیم بندی می شود که هر یک باهم متفاوت بوده و به وسیله افراد غیر متخصص قابل تشخیص هستند.

راهنمای تعمیر موتور کرکره برقی

  1. خرید مدار کرکره مناسب با نیاز

    پس از شناسایی نوع موتور باید با توجه به متعلقاتی که می خواهیم به آن وصل کنیم، مثل چشمی و فلاشر، نوع مدار کنترل را خریداری کرده و آماده نصب شویم.

  2. جدا کردن مدار کنترل قبلی

    در این مرحله برق ورودی را قطع کرده و سیم ها را از روی ترمینال مدار جدید باز کنید. حین باز نمودن توجه کنید که هر کدام از سیمها روی کدام ترمینال وصل بوده تا در هنگام وصل کردن رسیور جدید نیاز به وقت گذاشتن جهت شناسایی هر سیم نباشد.

  3. نصب مدار کرکره جدید و ست کردن ریموت

    در این مرحله سیم های جدا شده از رسیور قدیمی را روی مدار کنترل جدید کرکره برقی نصب کرده و برق ورودی را وصل کنید. سپس از کرکره فاصله گرفته و ریموت اصلی را بفشارید و مطمئن شوید کارکرد کرکره برقی درست انجام می شود. در نهایت اگر ریموت اضافه ای دارید به روشی که در پایین همین صفحه آموزش داده شده بر روی مدار کنترل ست کنید.

برای این که یک کرکره برقی کار کند باید نیروی برق به موتور دستگاه منتقل شده و این نیرو باعث حرکت تیغه ها گردد. به این صورت کرکره ها به سمت بالا و پایین حرکت می کنند و درب بازو بسته می شود. برای انجام این کار نیاز است تا اجزای مختلف کرکره برقی با هماهنگی زیادی کار کنند.

شناخت اجزا و قطعات به کار رفته در کرکره برقی باعث می شود تا بتوان مشکلات ایجاد شده در آن را بهتر شناسایی کرد. در ادامه به معرفی اجزای اصلی کرکره های برقی اشاره شده است:

موتور کرکره برقی: موتور را می توان جزء اصلی در کرکره های برقی دانست که باعث انتقال نیروی الکتریکی به نیروی مکانیکی به تیغه ها می گردد. کار کردن موتور با استفاده از ریموت انجام می شود و پس از آن تیغه ها به سمت بالا یا پایین شروع به حرکت می نمایند.

موتورهای کرکره برقی در انواع مختلفی وجود دارند که از میان آنها می توان به موتورهای سنترال، موتورهای ساید و موتورهای توبلار اشاره کرد. موتورهای سانترال را در مواقعی که کرکره برقی دارای وزن متوسطی باشد مورد استفاده قرار می دهند.

آموزش نصب مدار کنترل کرکره برقی

همچنین در مواقعی که نیاز باشد کرکره های قدیمی و دستی را به کرکره برقی تبدیل نمایید توصیه می شود از موتور سنترال استفاده کنید. موتور ساید در زمان هایی که وزن کرکره برقی بالا باشد و همچنین تردد محل زیاد باشد، استفاده می کنند و موتورهای توبلار هم در کرکره ها با وزن سبک و تردد کم کاربرد دارند.

تیغه کرکره برقی: تیغه های کرکره برقی در جنس های مختلفی مانند پلی کربنات، آلومینیوم و گالوانیزه تولید می شوند و همچنین طرح و رنگبندی های مختلفی برای آنها وجود دارد. قرارگیری تیغه ها باید درون ریل باشد تا حرکت آن به راحتی انجام گیرد.

ریل کرکره برقی: ریل ها باعث می شوند تا با بالا و رفتن تیغه ها، این قطعات آسیب ندیده و دچار پوسیدگی نگردند. ریل ها در انواع مختلف قوطی دار و معمولی وجود دارند و هر یک دارای کاربرد ویژه ای می باشند.

چطور باید موتور را تشخیص داد

به طور کلی سه نوع موتور در کرکره برقی استفاده می شود. دو نوع این موتورها بسیار پر مصرف و یکی از آنها بسیار کم کاربرد است. ابتدا از پر مصرفها شروع می کنیم. موتور توبلار نوعی از موتور کرکره است که کاملا درون لوله یا شفت رفته و بجز اندکی از پایه موتور چیزی دیده نمی شود. نوع دوم موتور پر مصرف کرکره برقی مدل ساید است که به واسطه زنجیر به لوله یا شفت وصل شده و آن را میگرداند. این موتور کاملا با تیغه فاصله داشته و قابل رویت است. البته ممکن است این موتور را درون یک کاور جا دهند. در بازار به این نوع موتور، موتور کرکره برقی زنجیری نیز می گویند.

نوع کم مصرف موتور کرکره اتوماتیک از نوع سانترال است که تقریبا وسط شفت نصب می شود وشفت را می چرخاند.

اما نکته اساسی این است که مدار کنترل موتور توبلار و سانترال یکی است. اما در موتور ساید باید از رسیور های اختصاصی موتور ساید استفاده نمود. مورد دوم انتخاب مدار کرکره برقی این است که اگر از چشمی یا فلاشر در ساختمان یا فروشگاه استفاده شود میبایست از نوع فول مدار کنترل استفاده کرد تا خروجی این متعلقات را نیز دارا باشد. ورودی و خروجی این رسیور یا مدار کنترل کرکره بسیار محدد است و کلا پنج ورودی دارد. یک ترمینال 2 ورودی مربوط به ورودی برق شهر می باشد و توصیه می شود قبل از وصل کردن این ورودی برق اصلی را قطع نمایید.

حالا یک ترمینال سه خروجی دیگر بر روی برد وجود دارد که مربوط به اتصال موتور است. یکی از این ورودی ها سیم مربوط به بالا رفتن، یک سیم برای پایین آمدن و دیگری سیم مشترک است. بهتر است اگر قبلا مدار کنترلی نصب بوده و می خواهید آن را جدا سازید ترتیب نصب شدن سیم ها را به یاد داشته باشید.

انواع مختلفی از مدار فرمان کرکره برقی وجود دارد که برای هر نوع از موتورهای موجود در این درب ها از نوع خاصی از آنها استفاده می گردد. ینی نصب مدار کنترل کرکره برقی برای هرکدام متفاوت است. به عنوان مثال، مدار فرمانی که برای موتورهای توبلار استفاده می شود برای رسیوری که برای موتورهای ساید مورد استفاده قرار می گیرد تفاوت دارد.

موتورهای فرمان مختلف دارای تنظیمات مختلفی بوده و نیاز است در رابطه با هر یک از آنها اطلاعات کافی داشته باشید. برهی از مدارهای فرمان سیم کارت خور بوده و امکان مدیریت آنها با استفاده از گوشی موبایل وجود دارد. علاوه بر آن برخی از رسیورها این قابلیت را دارند که بتوان سرعت حرکت کرکره برقی را توسط آن تنظیم نمود.

روش نصب مدار کنترل کرکره برقی توبلار فول کانال

این نوع رسیور یا مدار کنترل بجز ورودی و خروجی هایی که در مدل ساده که در پاراگراف قبلی توضیح داده شد دو خروجی برای فلاشر و چشمی دارد.

خروجی فلاشر میبایست به وسیله دو سیم به فلاشر وصل گردد. اما خروجی چشمی کمی پیچیده تر است. از خروجی + و –  برای تغذیه هر دو چشمی استفاده شود و برای چشمی که 4 ورودی دارد می بایست از خروجی Com و PHO استفاده گردد. همه ی رسیور ها یک دکمه بر روی خود دارند که معمولا کنارش Lern نوشته شده است. با فشردن و رها کردن آن یک LED چشمک خواهد زد که نشان دهنده آمادگی دستگاه برای پذیرش ریموت است. حال یکی از دکمه های ریموت را فشرده تا آن Led با سرعت بیشتری روشن و خاموش شود. حال رموت روی این مدار کنترل مچ شده است.

 

مقالات مرتبط

روش های افزایش امنیت کرکره برقی
کرکره اتوماتیک

روش های افزایش امنیت کرکره برقی

افزایش امنیت کرکره برقی یکی از مهم ترین کارهایی است که شما باید برای مکانی که کرکره برقی را نصب کرده اید در نظر گرفته و انجام دهید. در این مقاله می خواهیم روش های افزایش افزایش امنیت کرکره برقی را توضیح دهیم پس تا انتها همراه آویژه در باشید. با توجه به گسترش استفاده

توضیحات بیشتر »
تعمیر موتور کرکره برقی
کرکره اتوماتیک

تعمیر موتور کرکره برقی

تعمیر موتور کرکره برقی به چه صورتی انجام می شود؟ آیا می توانیم موتور کرکره برقی را خودمان به تنهایی و بدون نیاز به تکنسین تعمیر کنیم؟  در این مقاله قرار است شما را با تعمیر موتور کرکره برقی آشنا کنیم پس تا انتها همراه آویژه در باشید.  چه زمان می توانیم خودمان تعمیر کرکره

توضیحات بیشتر »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا